Varoitus kiinalaisista kopiolämmittimistä. 

 

Kiinalaisia vaarallisia kopiolämmittimiä leviää Ebay ja Aliexpressin sekä suomalaisten myyntisivustojen kautta suomen markkinoille. 

Tietoomme on tullut, että kuluttajat ovat ostaneet Ebaystä, Aliexpressistä ja eräiltä kotimaisiltakin toimijoilta tori.fi ja huuto.net palstalta "Planar, Webasto ja Eberspächer" lämmittiminä Kiinalaisia kopiolämmittimiä. Lämmittimien vaurioiduttua, on meiltä kysytty niihin varaosia. Osa asiakkaita on ollut siinä uskossa, että he ovat ostaneet merkkilämmittimen, eivätkä ole olleet lainkaan tietoisia siitä, että kyseessä on kiinalainen kopio. 

Näillä Ebay ja Aliexpress lämmittimillä ei ole mitään tekemistä kyseisten lämmitinmerkkien kanssa. Kyseisissä lämmittimissä on omissa ja yhteistyökummppaneiden testeissä niin Suomessa, kuin Englannissa, Saksassa ja Austraaliassa havaittu vaarallisia turvallisuusvirheitä. Näissä lämmittimissä havaitut turvallisuuspuutteet ovat niin vakavia, että suosittelemme lämmittimien käytön välitöntä lopettamista ja mahdollisesti palauttamista myyjälle.

Suomalaisilla sivustoilla on kauppiaina tyypillisesti himan taskurahaa itselleen tienaavat yksityishenkilöt, jotka ostavat lämmittimiä kiinasta ja myyvät ne ilman kuittia eteenpäin, joskus jopa tekeytyen yritysmyyjäksi. Näinollen kauppa on yksityisten välistä kauppaa, jossa ei päde takuu, eikä tuotevastuulait. Näissä tapauksissa mahdollisen tulipalon tai muun vaaran aiheuttanut lämmitin on maahantuojan (myynyt yksityishenkilö) tai joissain tapauksissa omalla vastuulla. 

Kirjoitimme asiasta artikkelin, jossa pääkohdat asiasta on käyty läpi. Lukekaa artikkelimme huolella. 

[https://www.heater.fi/kiinalaiset-lammittimet]

Pyydämme levittämään tätä tietoa myös veneseuroissa ja mahdollisissa katsastustoiminnoissa, joissa kyseisiin lämmittimiin puututaan.

Kevätterveisin 

Mika Vanhala
Toimitusjohtaja

Oy Esco Ab

Tyypilinen kopiolämmittimen paketti voi olla kuvissa hyvinkin asiallisen näköinen. Kyseinen kopiolämmitin osottautui testeissämme puutteelliseksi kaikilta osin. 
Lämmittimiä markkinoidaan suvereenisti Webasto, Eberspächer ja Planar merkeillä 
 
Kiinalaisten lämmittimien paloarvot voivat olla mitä vain. Savutusta, nokea ja paljon häkää. Kuvan lämmitin ns. "pakasta vedetty" lämmitin, jota markkinoidaan myös suomessa mökkilämmittimenä huutokaupat.com sivustolla. 
Käyttöliittymästä voi vain arvailla, mitä tämäkin tarkoittaa