Tulosta

4. junnuleiri   ma 4.8- ti 5.8.

 

Tämänvuotinen leiri oli tähän asti osallistujamäärältään suurin. Leiriläisiä oli 17.

Saimme leirille omien junnujen lisäksi sellaisia lapsia Rajamäeltä, jotka olivat päässeet tutustumaan jollailun alkeisiin jo kesäkuussa Kotarannassa järjestetyllä jollakurssilla.

Muutama päivä ennen leiriä ilmoittautui mukaan vielä omia junnuja ja kaikki toivotettiin tervetulleeksi. Suurin osa leiriläisistä saapui paikalle jo sunnuntai-iltana, 3 leiriläistä maanantaiaamuna.

Poikia leirillä oli 5 ja tyttöjä 12. Leiriläiset jaettiin 4 ryhmään. Ryhmät siirtyivät päiväohjelman mukaan toiminnasta toiseen. Pääasia oli tietysti jollailun opettelussa, mutta oheisohjelmana oli seikkailua, kangasväreillä maalaamista, ompelua ja luonnon antimilla askartelua.

Väliin oli mukava nauttia villistä meiningistä

 

 Toisaalta oli kiva myös pulahtaa mereen virkistäytymään.

Autiolla saarella

 

 

Hyvällä säällä vesillä viihtyi. Eräs leiriläinen purjehti jopa useamman tunnin kerrallaan. Jokainen kokeili rohkeasti vuorollaan kapteenin roolia Optimisti-jollassa, vaikka toisia välillä vähän jännittikin. Jollailu saunarannasta käsin oli leppoisaa, kun oli useampi käsipari ottamassa vastaan laituriin lipuvia lapsia. Toisena leiripäivänä sai halutessaan käydä ajelulla pursiseuran H-veneellä.

Majoitus oli järjestetty 2-mökkiin ja myös pikkuaitta vallattiin, koska porukkaa oli niin paljon. 4 tyttöä nukkui teltassa ja Vilma omassa teltassaan. Tytöt valtasivat 2-mökin yläkerran Virpin kanssa ja Jukka nukkui poikien kanssa alakerrassa. Illalla lapset rauhoittuvat hyvin nukkumaan kuumuudesta huolimatta, kun Virpi kaivoi kassistaan pienen lukulampun, lainasi yhden leiriläisen kirjaa ja luki iltasadun.

Aamupala ja ruokailu tapahtui päämökillä ja välipalaa ja juomaa oli tarjolla kaikilla toimintapisteillä. Maanantai-iltana Grillattiin makkaraa, nakkeja ja maissia.

Sää suosi meitä taas ja mehua menikin paljon, se taisi keittiöhenkilökunnallekin olla yllätys.

Leiri sujui kaikin puolin suunnitelmien mukaan ja kaikki saivat leirin päätteeksi suuren annoksen jäätelöä ja leiridiplomin.

Ainut huono asia leirillä oli ne Ampparit-pampparit, joita nitisteltiin urakalla kuka milläkin konstilla. Muutamaa leiriläistä kerkesi vihainen amppari pistämään mutta niistä selvittiin muutamalla kyyneleellä.

Kiitokset onnistuneesta leiristä kuuluu innokkaille, iloisille leiriläisille, mukana olleille aikuisille, leirin ruokavastaaville, Gölisnäsin vakioporukalle ja tietenkin junnuvastaaville.

Ensi vuonna uudestaan ja vielä isommalla porukalla......