Lauantaiaamu 24.4. valkeni hieman viileänä, mutta aurinkoisena. Yhdeksältä reipas talkooporukka kerääntyi työnjakoon päämökille Gölisnäsin isännistön johdolla. Innokkaimmat talkoolaiset olivat tulleet jo edellisenä iltana, ja olipa yksi talkoolainen saapunut laituriin veneelläkin.

 

Tarjolla oli  monenlaista  puuhaa: vedet  piti saada  juoksemaan,  grillipuut  liiteriin  sateelta suojaan, räystäät ja katot puhdistettua  talven roskista, piiput nuohottua, laitureihin  uimareille portaat, saunat pestyä, mökit siivottua  talven kutsumattomien vieraiden jäljiltä - nuo  epäsiistit mokomat olivat käyttäneet komeroiden  hyllyjä huusseinaan.

Iloinen hyörinä täytti Gölisnäsin niemen. Ei edes maan valkeaksi maalannut raeräntäkuuro tahtia juuri hidastanut, mitä nyt pahimpien kuurojen aikana grillikatokset ja räystäiden aluset täyttyivät sateelta suojaan pyrkivästä talkooväestä. Kakkospuolen grillipuita pinonneet

 pääsivät sadetta pidellessään ihailemaan kalasääksen taitavaa kalastusta.

Vakavammaksi ilmeet sen sijaan vetivät koko aamupäivän jatkuneet ongelmat sähkönjakelussa, mutta lopulta mainio sähkömiestiimi onnistui paikantamaan vian ja korjaamaankin sen, ja näin kokki pääsi loihtimaan herkullista talkookeittoa, ja niitä suussa sulavia köyhiä ritareita. Tähän kun vielä lisätään kahvipöydän mustikka- ja omenapiiraat, niin voi sanoa, että jos ei sää nyt ihan hellinyt, niin ainakin kokit hemmottelivat talkoolaisten makuhermoja senkin edestä.

 Päivän  touhujen  jälkeen  lämpesi talkoosauna, jonka innoittamana joku jo  talviturkkinsakin heitti. Saunan jälkeen iltapalaksi  oli varattuna talkoolaisille vielä kinkkukiusausta. Ilta  jatkui karaoken tahdissa, kuulemma lähes  aamutunneille.

 

 

         

                                                        Alla kirjoittaja

                                                                                                                                                                               ahkeroimassa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

=========================================================================================================