Hyvinkään Pursiseura Gölisnäs 8 - 9. 8 . 2011

Nuorison purjehdus/veneilyleiri 2011

 

 

 

Gölisnäsissä maanantaiaamu aurinkoisena mutta tuulisena otti leiriläiset vastaan ensimmäisenä koulutuspäivänä. Kurssin avauksen ja tervetulotoivotusten jälkeen alkoivat teoriatunnit ja tutustuminen optimistijollaan. Viimeinkin vesille opettelemaan jollan käsittelyä oikeassa elementissä.

 

Reipas tuuli sai muutaman leiriläisen kokeilemaan taitojaan tuulta vasten mutta
3 komeata kaatoa oli seurauksena. Yksi leiriläisistä sai kammettua optarin takaisin pystyyn, tyhjennettyä sen ja jatkaen purjehdusta, hieno suoritus.

Navakasta tuulestako lie johtui jollien kerääntyminen sinne minne tuuli vei ? Ohjaajat kävivät selvittelemässä tilanteen. Halukkaat saivat myös opastuksen jälkeen tutustua ja ajella moottorilla varustetulla kumijollalla.Ensimmäisen kurssipäivän kruunasi sauna ja uinti sekä yhteinen grilli- ilta herkkuineen.

Tiistaiaamu kesäisen aurinkoisena toivotti leiriläiset nimenhuutoon sekä aamupalalle mutta kaksi poikaa puuttui aamupalalta mutta ei huolta olivat olleet aamukalassa ja saaneet kolmen kilon hauen jota olivat olleet perkaamassa. Jälleen kaikki mukana joten eri rasteille tutustumaan kompassin , merikarttojen sekä solmujen salaperäiseen maailmaan . Seuraavaksi hauskinpaan elikkä purjehtimaan yksin jollalla ja haaveena tietysti "maailman valloitus". Tuuli oli leppoisa joten kaikki uskalsivat ottaa sen ratkaisevan ensi askeleen, ohjata itse alusta.

Iltapäivällä havaitsimme opetuksen tuottaneen tulosta sillä jollat menivät sinne minne kapteenit halusivat. Oli hienoa seurata kurssilaisten nopeaa kehitystä alun arkuudesta oikeiksi purjehtijoiksi. Viimeisenä ohjelmana oli tietysti sauna ja uinti sekä lettujen syönti. Kurssin vetäjät antoivat omat kannustuksensa kurssilaisille. Loppupuheenvuorossa kommodori kiitteli kurssilaiset sekä kurssin vetäjät. Tarkoituksena on että Hyvinkään Pursiseura myös v.2012 järjestää uuden alkeiskurssin 9-13 v. ikäisille sekä 2011 mukana olleille jatkokurssin.

 

 

Yhteispotretissa oppilaat ja opettajat

 

Tässä leiriläiset: Takarivissä vasemmalta Rasmus, Virpi, Jukka, Raikku,

Kikka ja Hellu. Keskellä seisomassa Juuso, Joonas, Anton , Oskari,

Saimi, Sofia ja Roosa. Edessä Hessu, Anni, Sara, Lilja ja Niki.

 Oppilaat ja opettajat yhteiskuvassa.JPG - 96.21 KB