Your storySeireeneit ja muita tarinoita

Tarinoita seireeneistä ja muita juttuja

 

Tällä sivulla julkaistaan pursiseuran jäsenten (ja miksi ei muidenkin:) kertomuksia matkoista sekä tapahtumista.

Mikäli sinulla on tekstejä joita haluaisit julkaista täällä, niin otathan yhteyttä seuran kommodoriin, sihteeriin tai sivujen ylläpitäjään, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

 

 

Emäsalon lenkki, sinne ja takaisin. Tarina kolmesta seilorista ja Smirgelinestä.

Oli synkkä ja myrskyinen yö, räntää satoi niskaan kaatamalla. Olin juuri palaamassa teatterista kotiin. Ahdisti ja masensi, ajatukseni harhailivat. Mieleeni ilmaantui kuin usvassa hämärä aamunkoi, kesä vielä tulisi ja sen myötä raikkaat kesätuulet. Veneily, auringonpaiste. Purjevene, purjehdus.

Ammoisina aikoina minusta johtumattomasta syystä keskeyttämäni emäsalon lenkki, josko vielä korjaisi tämän räikeän epäkohdan ja sitäpaitsi, en ole ikinä purjehtinut läpi yön. Se olisi hauskaa, katsoa kun aurinko laskisi mailleen ja jatkaisi vain purjehdusta ja  katsoa kun se jälleen nousisi, illan kajo, aamun hämy, veden solina, tuulen ujellus.

Tämä täytyy tehdä! Mistä löytäisin rohkeita ja kokeneita seiloreita kaveriksi? Rohkenin laittaa Facebookkiin ilmoituksen, Emäsalon lenkki onko innokkaita?

Ken ilmoitti mielenkiintonsa, sitten aamulla soitto Jukalle ja hänkin oli valmis lähtemään, miehistö oli nyt kasassa, kolme purjehduskärpäsen puremaa miestä.

 

 

 (Päiväkirja matkasta)

           Lue tästä

 

 Kuvassa Gibraltar

Käväisimme Britaniassa, ostamassa vettä ja paskaa jota nimitettiin

hyväksi ja halvaksi dieseliksi.

 

Ikimuistoinen 505-purjehduskauden avaus kaukana kotoa

 
Vuosi 1982 oli Hyvinkään Pursiseuran perustamisvuosi, perustavassa kokouksessa 2.4.-82 kirjattiin mm ensimmäiseksi päätavoitteeksi oman venesataman hankinta.Ensimmäisen kerran seuran hallitus kävi Hyvinkään kaupunginhallituksen pakeilla satamahankkeen vauhdittamisen merkeissä 19.4.-82.
Kaupunki oli aikaisemmin ollut kaupoissa merenrantapaikasta v. 1980, paikka sijaitsi Pernajan kunnassa. Verkkaisen asian käsittelyn seurauksena joku nopeampi ehti ennen.
Seuraava kaupan kohde oli Orslandetin saarella oleva Bjurssin alue, Vantaan kaupunki korjasi tämän potin.
Joulukuussa –82 luovutettiin pursiseuran toimesta kolmentoista Hyvinkääläisseuran allekirjoittama kirjelmä merenrantapaikkahankkeen edistämiseksi. Kirjelmää oli vastaanottamassa kaupunginhallituksen sekä kaikkien valtuustoryhmien edustajat.