JOLLALEIRI

Hyvinkään pursiseuran jollaleiri pidettiin  Gölisnäsissä  6. ja 7. päivä elokuuta. 

Omien kahden jollan lisäksi pari jollaa lainattiin Lohjan purjehtijoilta.

12 osanottajaa jaettiin 3 ryhmään, joille he saivat itse keksiä nimet.  Liljan, Saran, Sofian  ja Emmin ryhmä oli nimeltään ”Myötätuuli”,  Fanny, Aino, Saimi ja Juulia olivat ”Jollaprinsessoja” ja Oskarit (N ja T) sekä Arttu ja Lasse olivat ”Muumilaakson merimiehiä”.  Varsinaisista leiriläisistä vanhimmat olivat 12- ja nuorimmat 9-vuotiaita.  Joukon mukana kulkivat myös muita nuoremmat Petja ja Daniil.

Ohjelma oli järjestetty niin, että yksi ryhmä kerrallaan oli toimintapaikalla. Ensimmäisen aamupäivän  rasteja olivat jollapurjehdus, solmut ja ensiapu.

Iltapäivällä ryhmät pääsivät taas kukin vuorollaan purjehtimaan jollilla, mutta  solmurastin tilalla oli  purjehtiminen seuran h-veneellä , Smirgelinellä  ja ensiapurasti oli vaihtunut uimiseen ja saunomiseen.

Ensimmäisenä leiripäivänä tuuli oli ollut  kohtalaista. Tiistaina purjehdittiin melkein navakassa tuulessa. Solmuja harjoiteltiin nyt  käytännössä  Smirgelinellä:   solmittiin  lepuuttajia ja kiinnitettiin venettä laituriin.

Leiriläiset olivat saaneet vihkosen, jossa  solmujen ja jollan kuvien lisäksi oli veneilyaiheinen ristikko. Ristikkoa ei voinut täyttää ennen tiistaita, koska vasta silloin ristikon vihjeet olivat paikoillaan. Ne löytääkseen piti kävellä eri puolilla Gölisnäsin aluetta. Yksi vihje löytyi ”käkikellosta” toinen kalanperkuupaikalta. Kun lapset olivat kiertäneet kaikki 20 paikkaa, uusillekin Göliksen kävijöille oli alue tullut tutummaksi.

Ennen leirin päättymistä kokoonnuttiin vielä päämökin terassille viettämään muutama hetki yhdessä. Tässä tilaisuudessa jaettiin leiridiplomit ja otettiin yhteiskuva.  Saatiin myös nauraa Myötätuuli-ryhmän esittämille sketseille.

Seuraavaa leiriä varten  osallistujat keksivät vain kaksi parannusehdotusta: kertakäyttöastiat ja pitempi leiri.